6 tips om hur du kan överlista bedragarna

Go Global By April Payne June 4, 2024

Har du någonsin fått ett brådskande samtal från en ”bank” som ber dig göra en penningöverföring för att betala dina förfallna fakturor?

Var försiktig, det kan vara ett bedrägeri med falska källor.

Ett bedrägeri med falska källor föreligger när en person utger sig för att vara en vän, en familjemedlem eller en trovärdig person, t.ex. en anställd på ett elbolag, en handläggare på skatteverket eller en bankrepresentant, och lurar dig att skicka pengar. Det förekommer många olika typer av bedrägerier med falska källor, så det är viktigt att omedelbart kontrollera identiteten på den person som kontaktar dig och ber dig göra något.

I en typ av bedrägeri utger bedragaren sig för att vara en representant för ett trovärdigt varumärke som kontaktar dig via telefon, e-post, sms eller sociala medier. Bedragare kan försöka övertyga dig om att de arbetar för varumärket (ibland som en ”mystery shopper”, en speditör eller någon från lönekontoret), eller om att tillhandahålla känslig information som ditt kreditkortsnummer eller annan information.

I vissa fall kan bedragaren utge sig för att vara en handläggare på skatteverket som kontaktar dig om förfallna skatter, eller en representant från ett elbolag som uppger att du har en förfallen betalning. I andra situationer kan bedragare uppge att de är en kundtjänstrepresentant från en bank eller ett annat företag som kontaktar dig angående säkerhetsfrågor eller ditt kontosaldo.

Bedragare kan även utge sig för att vara familjemedlemmar eller vänner som hävdar att de hamnat i en nödsituation där din hjälp behövs omgående. För att göra saker mer förvirrande har de ofta redan tillgång till vissa av dina personuppgifter, till exempel vilken bank du har eller namnen på familjemedlemmar, som de använder för att göra bedrägeriet mer trovärdigt.

Här är de tre vanligaste tecknen på bedrägeri att hålla utkik efter:

  • Angelägenhet: En främling (eller till och med en person som påstår sig vara vän eller familjemedlem) kan få dig att vidta en åtgärd omedelbart utan att ge dig tid att kontrollera trovärdigheten i situationen.
  • Hot: Du kan få hot om avbrott i tjänster, kontoavstängning eller -uppsägning, rättsliga åtgärder, arrestering eller andra allvarliga konsekvenser om du inte vidtar omedelbara åtgärder.
  • Sekretess: Bedragare uppmanar dig ofta att inte berätta för någon annan om vad som händer. Även om de kanske anger vad som låter som goda skäl så är det egentligen för att de inte vill att du ska kontrollera riktigheten i situationen.

Kom ihåg följande tips för att överlista bedragarna:

  1. Skynda dig inte: Ta djupa andetag och undvik snabba åtgärder – oavsett vad personen säger.
  2. Kontrollera: Om personen påstår sig vara vän eller familjemedlem ska du omedelbart bekräfta situationen med andra familjemedlemmar först. Om personen påstår sig vara en representant från en organisation (som en myndighet, din bank eller ett elbolag) ska du omedelbart lägga på och kontrollera uppgifterna via någon av kontaktuppgifterna på organisationens officiella webbplats.
  3. Klicka inte på okända länkar: Oavsett om de skickas via sms, e-post, sociala medier eller andra kanaler SKA DU INTE klicka på okända länkar eller hämta bilagor som skickas till dig från overifierade källor.
  4. Kontrollera webbadresser: Bedragare skickar ofta e-post från webbadresser som ser ut att komma från stora företag som Amazon, Microsoft eller FedEx, men en noggrann inspektion visar att webbadressen skiljer sig något från den verkliga.
  5. Lägg märke till misstag: Se efter noga, även e-postmeddelandets ämnesrad kan innehålla en ledtråd! Det kan finnas misstag som felstavningar, dålig grammatik eller ovanliga logotyper och formatering.
  6. Rapportera det:Om du misstänker ett bedrägeri ska du tala om det för din bank och lokala myndigheter. Genom att dela din bedrägeriberättelse hjälper du både utredarna att försöka klara upp ärendet och andra att undvika att bli lurade.

Tillsammans kan vi bli smartare och säkrare.

Kom ihåg att inte vara rädd för att säga nej och lägga på så att du kan ta dig den tid som krävs för att kontrollera situationen. Om något känns fel så är det förmodligen det.